Online Regelen (Coronavirus)

Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Adres: Bereklauw 1
Telefoon: 038-3030200

HHG-Genemuiden conformeert zich in de coronacrisis aan de landelijke voorschriften. Voor informatie over kerkelijke activiteiten zie de berichten op deze site en in het kerkblad

   Vast wel iets over gelezen in 

                                                 Zicht op de Kerk.

      Terugblik Evangelisatiedag 

                               15 februari 2020 in Lunteren

Doe het werk van een evangelist - Impressies van de Landelijke Evangelisatiedag in Lunteren
 
Stel je voor. Je staat bij een brandend huis en je weet dat er nog mensen in huis zijn. Je doet niets en wacht tot de brandweer er is. De brandweerlieden zijn er voor opgeleid om de brand te blussen, denk je dan. Je voelt wel aan dat dit natuurlijk niet klopt. Hetzelfde is mensen die op je pad geplaatst zijn, niet waarschuwen om te breken met een leven zonder God.

 terugblik Evangelisatiedag 15 februari 2020 in Lunteren

Dit is één van de vele voorbeelden die Piet Bloed uit Putten, in zijn toespraak voor ruim 300 aanwezigen, vertelt om te illustreren dat alle christenen geroepen zijn om het Woord van God door te geven aan alle mensen. Ook vertelt hij hoe hij vanaf de boerderij in het dorp is terechtgekomen. Hij voelde zich een boekhouder van het rijk. Hij had verstand van de boerderij maar niet van alle administratie er om heen. Toen hij 63 werd, wilde hij stoppen met het werk op de boerderij. De kinderen zouden het overnemen. ‘We hadden een huisje in de stad gekocht. Maar de kinderen wilden graag dat we in de schuur bij de boerderij zouden gaan wonen. Een dilemma, voor Piet en zijn vrouw. Wordt het een huisje in de stad of de schuur bij de boerderij?

Toen gingen we ’s avonds naar bed. We lazen uit de Bijbel en het dagboekje. Daarin lazen we: ‘We moeten niet het lieflijke landleven verkiezen boven de stad daar is nog veel werk te doen. Er zwemmen daar schollen van vissen rond die nog gevangen moeten worden.’ Piet en zijn vrouw keken elkaar aan; er waren geen vragen meer. Gods weg was duidelijk. Als God een weg wijst, dan geeft hij daar vrede en rust bij. Alleen wat wordt bedoeld met ‘vissen vangen’?

Zijn vrouw vulde al in: ‘Jij wordt vast wel ouderling en dan moet je in de kerk gaan werken.’ Zijn weg werd geleid naar evangelisatiewerk.

Als je op deze link klikt dan kom je op de Website van de Landelijke Hersteld Hervormde website:

https://www.hersteldhervormdekerk.nl/evangelisatie/toerusting-1/evangelisatiedag

 
De commissie evangelisatie is een stuurgroep vanuit de Hersteld Hervormde Gemeente.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
dhr. K. Booij
Roebol 35
E-mail: Contactformulier