HHG Genemuiden 

Adres: Bereklauw 1  

 Telefoon: 038-3030200

Wat geloven wij

De Hersteld Hervormde gemeente Genemuiden is een klein onderdeeltje van Gods Kerk wereldwijd. Het is een wonder dat er nog steeds een gemeente Gods op aarde is.

Zien en geloven

Zien met het oog en zien met het verstand. Er is veel meer te zien dan wij met het oog kunnen waarnemen. Die rijkdom vinden we in de Bijbel. Dat willen wij graag met je delen.

Bijbelse Toerusting

Waarom een Cursus Bijbelse Toerusting? De kerk in Nederland komt steeds meer aan de rand van de samenleving te staan. Christelijke opvattingen worden steeds minder begrepen. Daarom is wapening en toerusting nodig.

Afhalen CD's

Bestelde cd’s van kerkdiensten kunnen tegen contante betaling à € 5,- per stuk bij de Bethelkerk afgehaald worden op maandag tussen 18.30 en 19.00 uur, en op donderdag tussen 9.15 en 10.00 uur.

Evangelisatie

Evangelisatie dicht bij huis

Soms is het moeilijker om dichter bij huis een boodschap van het Evangelie te brengen, dan elders in een andere plaats.
Waarom eigenlijk? Is er dan een valse schaamte, die ons weerhoudt, of is het de vraag of wij wel zijn die wij moeten zijn?
Zomaar een verhaal van iemand die evangeliseerde in de stad: Toen op een vrijdag een oudere dame langs kwam, vroeg iemand van de evangelisatiecommissie: ‘Iets te lezen, mevrouw?’ ‘Waar gaat het over?’ vroeg ze.‘ ‘Het gaat over de vraag of God wel bestaat,’ zei hij. ‘Nee meneer, Die bestaat niet, en ik ben ongelovig. Altijd geweest, van jongs af aan.’ Zij kregen een gesprek en er werd gevoeld dat de Heilige Geest erbij was in dat gesprek. Na het gesprek nam zij in blijdschap een Bijbel mee en beloofde te gaan lezen. ‘Want, het is zoals u zegt, ik heb niets te verliezen.’
Hij was verwonderd en voelde dat de Heere aan het werk was.

Of, hoe is onze uitstraling?

Ik las een verhaal over een burgemeester, die als atheïst bekend stond. Hij ging uit solidariteit een keer naar de kerk. Nadien kwam hij er vaker, totdat hij elke zondag ging. Op een dag ging hij naar de predikant en vroeg of hij gedoopt mocht worden. De predikant vroeg hem: ’Waarom wilt u dit?’ De man zei: ‘Toen ik de eerste keer in uw kerk was, kwam na afloop van de dienst in het portaal een vrouw naar me toe met stralende ogen, die mij vroeg: Houdt u ook zoveel van de Heere Jezus?’ Die blik en die vraag raakte mij diep vanbinnen. Ik heb geprobeerd het van mij af te zetten, maar dat ging niet. Het heeft mij aangezet om de Bijbel te gaan lezen.’
Wat is uw uitstraling?

Evangelisatiewerk is zeker geen gemakkelijk werk. Het is echter wel een opdracht van God om onze naaste in aanraking te brengen met het Evangelie. Daarbij mogen en moeten we ook weten dat, wie in Zijn Naam op weg gaat, ook alle kracht, vrijmoedigheid en wijsheid van Hem ontvangt. Dat wil de Heere geven op het gebed van de gemeente. Alleen de Heere kan de harten openen voor het Evangelie.

De commissie evangelisatie is een stuurgroep vanuit de Hersteld Hervormde Gemeente.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
dhr. K. Booij
Roebol 35
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Design by: www.diablodesign.eu