HHG Genemuiden 

Adres: Bereklauw 1  

 Telefoon: 038-3030200

Wat geloven wij

De Hersteld Hervormde gemeente Genemuiden is een klein onderdeeltje van Gods Kerk wereldwijd. Het is een wonder dat er nog steeds een gemeente Gods op aarde is.

Zien en geloven

Zien met het oog en zien met het verstand. Er is veel meer te zien dan wij met het oog kunnen waarnemen. Die rijkdom vinden we in de Bijbel. Dat willen wij graag met je delen.

Bijbelse Toerusting

Waarom een Cursus Bijbelse Toerusting? De kerk in Nederland komt steeds meer aan de rand van de samenleving te staan. Christelijke opvattingen worden steeds minder begrepen. Daarom is wapening en toerusting nodig.

Afhalen CD's

Bestelde cd’s van kerkdiensten kunnen tegen contante betaling à € 5,- per stuk bij de Bethelkerk afgehaald worden op maandag tussen 18.30 en 19.00 uur, en op donderdag tussen 9.15 en 10.00 uur.

Evangelisatie

In de zomerperiode is het voor veel mensen een seizoen van vakantie, rust en ontspanning. Ieder jaar komen er een groot aantal boottoeristen naar Genemuiden om daar één of meerdere dagen te verblijven.

Het verblijven van ‘vreemdelingen’ binnen de stadsgrenzen, geeft een oproep tot zending en evangelisatie. Al vele jaren wordt er in de zomermaanden geëvangeliseerd onder deze toeristen. Doorgaans zijn het aardige mensen. Een aantal van hen is vanuit hun jeugd kerkelijk opgevoed, maar heeft het gaande weg hun leven vaarwel gezegd. Ook zijn er mensen tussen die er geheel niets van weten, en ook niet voor openstaan. Gelukkig zijn er ook mensen die kerkelijk meelevend zijn, en die we soms ook op zondag in de dienst terugzien. Al met al een gekleurd gezelschap.
In de zomerperiode wordt er op ongeveer 10 zaterdagavonden geëvangeliseerd in de haven in het centrum, de haven aan de Kettingweg en de haven aan de ‘Top’. Op de zaterdagavonden beginnen we gezamenlijk vanuit het Hervormd Centrum. We lezen samen een gedeelte uit de Bijbel en bidden om Gods zegen. Er zijn drie groepjes van twee personen die elk een haven bezoeken. Vanaf omstreeks 19.00 uur worden de boten bezocht, en proberen we een gesprek aan te gaan met de opvarenden. Per boot hebben we een envelop bij ons, met daarin een Evangelie, christelijke lectuur en informatie over Genemuiden. In het gesprek proberen wij duidelijk te maken de noodzaak tot een christelijk leven en bekering.
Schrijnend is te zien dat veel boten voorzien zijn van uitgebreide radarapparatuur, maar dat de schipper voor zijn leven en sterven geen ‘radar’ heeft, dat het Kompas gemist wordt, dat ze zonder God en Bijbel leven. Hoe noodzakelijk is het om juist die mensen, zo dicht bij, hierop te wijzen, en het grote Kompas, Jezus Christus, voor te houden.

Evangelisatiewerk is zeker geen gemakkelijk werk. Het is echter wel een opdracht van God om onze naaste in aanraking te brengen met het Evangelie. Daarbij mogen en moeten we ook weten dat wie in Zijn Naam op weg gaat, hij ook alle kracht, vrijmoedigheid en wijsheid van Hem ontvangt. Dat wil de Heere geven op het gebed van de gemeente. Alleen de Heere kan de harten openen voor het Evangelie.

De bootevangelisatie wordt georganiseerd door een stuurgroep, waarin de Hervormde Gemeente, de Hersteld Hervormde Gemeente, de Gereformeerde kerk en de Christelijke Gereformeerde kerk samenwerken. De afzonderlijke leden zijn verantwoording schuldig aan hun eigen kerkenraad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
dhr. K. Booij
Roebol 35
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Design by: www.diablodesign.eu