Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Adres: Bereklauw 1
Telefoon: 038-3030200

Heeft u problemen meld het ons

Belangrijk bericht.

In de week van 26 december 2022 tot en met 31 december 2022 zal er onderhoud worden gedaan aan deze website.
Deze week is het dan ook mogelijk dat er tijdelijk geen toegang is tot de website.
Omdat we ook overgaan naar de laatste versie van het systeem wat we gebruiken.

Bestel dan ook tijdig uw collectebonnen etc.

Cursus Bijbelse Toerusting uitgaande van de Hersteld Hervormde Kerk

Waarom toerusting?

De kerk in Nederland komt steeds meer aan de rand van de samenleving te staan. De ruimte om christen te zijn lijkt kleiner te worden. En christelijke opvattingen worden steeds minder begrepen. Daarom is wapening en toerusting nodig. Alleen zó kunnen we antwoorden bieden op vragen die de samenleving stelt.

Ook voor ons persoonlijk leven is het van belang om toegerust te worden. Het is nodig om te weten waar wij staan en wat de fundamenten zijn van het geloof. Om te leren wie wij zijn voor God en Wie Hij wil zijn voor ons. Daarom wil deze cursus Bijbelse toerusting geven. Hierin zullen we luisteren naar het Woord van God en zaken die daarmee te maken hebben. Zo kan het een middel zijn om samen na te denken over dat Woord en over de betekenis die dit heeft voor ons persoonlijk leven.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het Woord van God en toegerust wil worden met Bijbelse kennis. Geïnteresseerde gemeenteleden maar ook ambtsdragers zijn van harte welkom. Zeker ook degenen die een vervolg zoeken op de belijdeniscatechese worden uitgenodigd. Mensen van alle leeftijden doen mee aan de cursus. Bijzondere voorkennis is niet vereist.

Hebt u vragen over de geloofsleer? Wilt u samen met anderen de Bijbel bestuderen? Voelt u de noodzaak om toegerust te worden? Dan is deze cursus beslist iets voor u.

Wat?

1 cursus

De Cursus Bijbelse Toerusting is een cursus die toerusting en verdieping wil bieden. Er zijn geen toetsen en er is geen verplicht huiswerk.

6 vakken

De cursus bestaat uit zes vakken: Oude Testament, Nieuwe Testament, kerkgeschiedenis, dogmatiek, ethiek en praktische theologie.

3 lessen

De lessen worden gegeven op zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.20 uur. Er worden drie lessen gegeven van elk één uur. Er worden dan drie vakken behandeld; de andere drie vakken komen de volgende keer aan de orde.

18 bijeenkomsten

Per jaar zijn er achttien bijeenkomsten. De lessen worden van september tot en met mei, twee keer per maand, gehouden.

3 jaar

De gehele cursus duurt drie jaar. Wie de cursus volledig afrondt, ontvangt hiervoor een certificaat en heeft toegang tot de verdiepingscursus.

Waar?

De cursus wordt gegeven op drie plaatsen in het land (Driebruggen, Garderen en Sommelsdijk). Er is bijna altijd wel een cursuslocatie bij u in de buurt.

Aanmelden?

Verdere informatie is te vinden op de website www.hersteldhervormdekerk.nl/bijbelse- toerusting. U kunt daar de uitgebreide cursusbrochure downloaden. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de cursus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de administrateur, de heer K. Snijder, Ringmus 26, 8271 HE IJsselmuiden, telefoonnummer 038 33 11 449 (buiten kantooruren) of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De cursusbrochure ligt de komende weken ook in de kerk voor het rolluik van de keuken.

Wat is NPV: een christelijke organisatie voor de belangen van iedere patiënt, ongeacht hun levensfase en kwaliteit. Wat doen we: door inzet van vrijwilligers geven we ondersteuning en hulp in huis aan patiënt en mantelzorger. Tevens bieden wij Terminale Zorg. Voor wie: voor alle inwoners uit Zwartewaterland; lidmaatschap niet vereist. Hoe te bereiken: voor contact of info bellen: 038-3854494 of 06-46584253 (van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur.) E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.