Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Adres: Bereklauw 1
Telefoon: 038-3030200

Heeft u problemen meld het ons

Bij de agenda zijn er dingen veranderd.
Elke avond om 23:00 uur wordt deze automatisch bijgewerkt.
Het automatisch bijwerken is nu aangepast naar elk uur zodat de site meer actueel is.
Aan het eind van de week komt er dan de liturgie op te staan van de komende zondag. Deze vindt u dan bij de erediensten, of als u op de homepage bij een agendaitem op 'meer informatie' klikt.
De vragen bij de erediensten kunt u vinden bij de erediensten (dit is een link direct naar de eerste vraag)
bijgewerkt: 24-6-2024 23:57

Cursus Bijbelse Toerusting uitgaande van de Hersteld Hervormde Kerk 

Waarom toerusting? 

De kerk in Nederland komt steeds meer aan de rand van de samenleving te staan. De ruimte om christen te zijn lijkt kleiner te worden. En christelijke opvattingen worden steeds minder begrepen. Daarom is wapening en toerusting nodig. Alleen zó kunnen we antwoorden bieden op vragen die de samenleving stelt. 

Ook voor ons persoonlijk leven is het van belang om toegerust te worden. Het is nodig om te weten waar wij staan en wat de fundamenten zijn van het geloof. Om te leren wie wij zijn voor God en Wie Hij wil zijn voor ons. Daarom wil deze cursus Bijbelse toerusting geven. Hierin zullen we luisteren naar het Woord van God en zaken die daarmee te maken hebben. Zo kan het een middel zijn om samen na te denken over dat Woord en over de betekenis die dit heeft voor ons persoonlijk leven. 

Voor wie? 

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het Woord van God en toegerust wil worden met Bijbelse kennis. Geïnteresseerde gemeenteleden maar ook ambtsdragers zijn van harte welkom. Zeker ook degenen die een vervolg zoeken op de belijdeniscatechese worden uitgenodigd. Mensen van alle leeftijden doen mee aan de cursus. Bijzondere voorkennis is niet vereist. 

Hebt u vragen over de geloofsleer? Wilt u samen met anderen de Bijbel bestuderen? Voelt u de noodzaak om toegerust te worden? Dan is deze cursus beslist iets voor u. 

Waar? 

De cursus wordt op zaterdagmorgen gegeven in Elspeet. Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid om nog een cursuslocatie in het Westen van het land te starten. 

Aanmelden? 

Verdere informatie is te vinden op de website http://www.hersteldhervormdekerk.nl/hhk/toerusting. U kunt daar de uitgebreide cursusbrochure downloaden. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de cursus. 

Meer informatie? 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Kerkelijk Bureau, De Vendelier 51-D, 3905 PC Veenendaal, 0318-505541, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..