Online Regelen (Coronavirus)

Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Adres: Bereklauw 1
Telefoon: 038-3030200

HHG-Genemuiden conformeert zich in de coronacrisis aan de landelijke voorschriften. Voor informatie over kerkelijke activiteiten zie de berichten op deze site en in het kerkblad

Op DV 17 februari organiseren we opnieuw een muziekuurtje van 19.30 uur tot circa 20.30 uur. Tijdens deze avond willen we graag orgelmuziek spelen op uw verzoek. Welke psalm, gezang of geestelijk lied is u, uw echtgenoot, familielid of vriend bijzonder dierbaar en hoort u graag gespeeld worden?

U kunt uw verzoeknummer hier aanvragen.

Wij zullen dan ons best doen om dit lied ten gehore te brengen op DV 17 februari. 

Aanvragen kan tot en met woensdag 10 februari.

Het orgel zal bespeeld worden door Gerard Steenbergen.

Zicht op de kerk – Kerkblad

De afgelopen jaren verscheen elke twee weken het landelijk Kerkblad van de Hersteld Hervormde Kerk. Het werd toegestuurd aan de abonnees.  Alle leden van de Hersteld Hervormde Kerk kregen eens per kwartaal het gratis blad Zicht op de kerk. Per 1 januari jl. zijn genoemde bladen samengevoegd. Het Kerkblad verschijnt nu onder de naam Zicht op de kerk; het zal nog steeds elke twee weken worden verstuurd naar de abonnees. Daarnaast wordt het elk kwartaal uitgereikt aan alle leden van de Hersteld Hervormde kerk. De eerste drie uitgaven van dit jaar worden ook bezorgd bij alle leden van de HHK, zodat u hier kennis van kunt nemen. 

De redactie doet dit vanuit de wens dat alle leden van de HHK het blad zullen kennen, gaan waarderen en er zich op zullen abonneren. Voor jong en oud wil het blad informatie bieden vanuit de landelijke kerk, inzicht geven in het werk vanuit de diverse commissies en daarnaast ook bezinnende artikelen bieden over allerlei relevante, Bijbelse en actuele onderwerpen. We onderstrepen van harte de wens van de redactie van Zicht op de Kerk dat alle leden van de gemeente een abonnement zouden hebben/nemen. Daarom een onderstreping van de oproep vanuit de redactie: lees het blad en geef u op als abonnee voor slechts € 19,50 per jaar. Dit kan via de website van de kerk (www.hhk.nl/zodk) of telefonisch (0318-505541). 

Met vriendelijke groet,

Kerkelijk bureau Hersteld Hervormde Kerk

De opname van de gemeenteavond met Steven Middelkoop van 29 januari over praktische handvatten voor het omgaan met Nieuwe Media is te beluisteren via deze link: https://tinyurl.com/wdof8g2.
Of met onderstaande player.

De organist voor deze avond was Harm Hoeve uit Rouveen. In een volle kerk werd de avond geopend door de oud-predikant ds D. Heemskerk. Daarna werd gezongen psalm 25 vs 2 en 6. De schriftlezing was uit Psalm 150, waarna de dominee voorging in gebed. Daarna klonk het "Prelude in classic style" van G. Young en "Andante con moto"van A. Pomper. Dhr. J. Hammer, voorzitter van de orgelcommissie bedankte in zijn toespraak de vele bedrijven zoals TIMZO, Verhoek, JADI, Prestige en Breman Machinery voor het belangeloos ter beschikking stellen van materiaal, verwarmde opslagruimte of andere benodigde zaken. De Orgelbouw Advies Commissie van de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente (VOGG) was adviseur en orgelmaker Ide Boogaard uit Rijssen verzorgde als spil in alle werkzaamheden de demontage, de overplaatsing en de opbouw in de nieuwe kerk. Ook werd het orgel geheel opnieuw geintoneerd. Tevens werd het vele vrijwilligerswerk wat gedaan was gememoreerd. Aansluitend volgde het "Andante uit Concerto I" van G.F. Händel en de "fantasie met aansluitend samenzang van psalm 68 vs 10 en 16" van K.J. Mulder. De dominee sprak een korte meditatie uit over psalm 150 waarin het orgel zo duidelijk wordt omschreven en genoemd. Aansluitend volgde een "fantasie en samenzang van psalm 150 vs 2 en 3" van Harm Hoeve en de "Fuga in G-major( "Gigue" ) " van J.S. Bach. De dominee deed een dankgebed en aansluitend als afsluiting "fantasie en samenzang van psalm 108 vs 1 en 2" ook van Harm Hoeve.

Tijdens de bijeenkomst, heeft Harm Hoeve met de diverse orgelwerken en fantasiëen het orgel in verschillende stijlen en klankkleuren laten horen. Dat het orgel geschikt is voor de functie waarvoor het is aangeschaft, het begeleiden van de gemeentezang, is deze avond ook ten gehore gebracht.