Online Regelen (Coronavirus)

Kerkdienst Online

Kerkdienst Online
Beeld en Geluid

Vanwege storingen die er soms zijn tijdens een dienst hebben we, voorlopig, deze link aangepast.
Deze gaat nu direct naar de website van Kerkdientgemist.

Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Adres: Bereklauw 1
Telefoon: 038-3030200

HHG-Genemuiden conformeert zich in de coronacrisis aan de landelijke voorschriften. Voor informatie over kerkelijke activiteiten zie de berichten op deze site en in het kerkblad

Ontmoetingsdag MILITAIREN 2021

2102988 HHK poster ontmoetingsdag militairen

Informatie en opgaven bij secretaris werkgroep HHK Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 06-51706727

 

Evangelisatiedag 16 oktober 2021

Het Evangelie doorgeven kan iedereen!

of je nu dominee, arts of gewoon gemeentelid bent


Let op: I.v.m. de lockdown is de evangelisatiedag uitgesteld naar D.V. 16 Oktober  2021


Ons land seculariseert snel. Het percentage Nederlanders bijvoorbeeld dat niet weet wat de christelijke feestdagen inhouden, wordt steeds groter. Evangeliseren is dringend nodig (en nog mogelijk) in Nederland!! 

Evangeliseren is mooi werk. We merken gelukkig dat het verlangen om te evangeliseren in vele harten leeft, maar om de daad bij het woord te voegen is iets anders. Zomaar wildvreemde mensen aanspreken op straat, met je collega’s een gesprek aangaan over het geloof in de kantine op het werk etc., dat vinden de meeste christenen best lastig. Daar moet je toch wel bijzondere talenten en/of roeping voor hebben. Is dit zo? Welke dan? Hoe gaan ervaren evangelisten hier mee om? Wat kunnen we van hen leren? We hopen dat van hen te horen en hier met elkaar over na te denken op de evangelisatiedag D.V. september  2021.
  
Locatie: Bethelkerk, De Haverkamp 1, Lunteren.

https://www.hersteldhervormdekerk.nl/evangelisatie/toerusting/evangelisatiedag

Evangelisatie HHK Evangelisatiedag 16 oktober 2021

Graag wil de activiteitencommissie van onze kerk u al vast attent maken op de geplande zangavond op D.V. zaterdag 9 oktober a.s. in de Bethelkerk, mits de omstandigheden m.b.t. Corona dit toelaten. De aanvang is om 19.30 uur. Ds. A. de Groot heeft deze avond de leiding en voor muzikale begeleiding hebben Leon Koppelman (panfluit) en Dirk Mulder (orgel) hun medewerking aan deze avond toegezegd. Het thema van deze avond is ‘In Uw licht Zien wij het licht’  n.a.v. Ps. 36: 10. In de volgende kerkbladen ontvangt u nadere informatie.

BARNEVELD - De Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) belegt op D.V. zaterdag 9 oktober 2021 haar 55e toogdag. Plaats van samenkomst is kerkgebouw ‘De Hoeksteen’ van de Gereformeerde Gemeente in Nederland, aan de Vellerselaan 1 te Barneveld. 

Zou het niet fantastisch zijn om na een lange periode waarin we niet of slechts in zeer beperkte mate konden zingen, we straks weer gezamenlijk kunnen zingen, God met onze psalmen en gezangen de eer toe te brengen. En dat is precies wat we komend najaar hopen te gaan doen. We starten met een nieuw landelijk projectkoor en hopen dat velen zich willen aansluiten om samen te zingen.

Nieuw! Groot projectkoor Halleluja

L.S.,

De werkgroep ‘Homoseksualiteit‘ belegt op D.V. zaterdag 2 oktober 2021 een contactmorgen voor ouders en/of familieleden van een kind of een familielid dat anders geaard is. Op deze morgen zullen ouders ons iets vertellen van hun ervaringen met hun kind.  

Naar aanleiding van de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen en gaan we met elkaar in gesprek. Verder is er ruim gelegenheid om elkaar te ontmoeten en [persoonlijke] ervaringen te delen.

Vanaf 09.30 is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken. De ochtend begint om 10.00 uur en zal rond het middaguur afgesloten worden met een gezamenlijke lunch.

Heeft u belangstelling? Meldt u dan aan via het onderstaande email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Bij aanmelding ontvangt u t.z.t. het volledige programma en de locatie van deze ochtend.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep homoseksualiteit binnen de Hersteld Hervormde Kerk

Kom op D.V. 2 oktober naar Apeldoorn om te luisteren naar prachtige muzikale klanken! De HHJO organiseert dan een concert voor de landelijke actie. Het thema van dit concert is 'Verkondigt alle landen', de avond en de muziekstukken staan dan ook in het teken van het werk van Wycliffe Bijbelvertalers. De musici van actiegroep Nederhemert spelen een aantal nummers van hun recent uitgebrachte CD en brengen ook andere nummers ten gehore. De CD is deze avond ook te koop, de volledige opbrengst hiervan gaat naar de landelijke actie 'Persoonlijk Woord voor iedereen'. Omdat het nog onzeker is hoe de coronamaatregelen er op 2 oktober uitzien, is het concert ook te volgen via de livestream van de HHJO. Iedereen is van harte welkom! Inschrijven is vereist, dat kan via www.hhjo.nl/concert.

In het weekend van D.V. 1 t/m 4 oktober is er weer een Bijbelstudieconferentie 18+! Het thema van de conferentie is ‘Stille tijd’. Met elkaar denken we na over God ontmoeten in de afzondering. Locatie is ‘Het Zwaluwnest’ in Ter Aar. We vinden veiligheid belangrijk en organiseren het weekend met inachtneming van de geldende RIVM-richtlijnen op dat moment. Indien nodig zullen we je hierover verder informeren. Als je hierbij wil zijn, meld je dan snel aan. Door de maatregelen kunnen we een beperkt aantal deelnemers toelaten. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.hhjo.nl/conferentie.

De opname van de gemeenteavond met Steven Middelkoop van 29 januari over praktische handvatten voor het omgaan met Nieuwe Media is te beluisteren via deze link: https://tinyurl.com/wdof8g2.
Of met onderstaande player.

De organist voor deze avond was Harm Hoeve uit Rouveen. In een volle kerk werd de avond geopend door de oud-predikant ds D. Heemskerk. Daarna werd gezongen psalm 25 vs 2 en 6. De schriftlezing was uit Psalm 150, waarna de dominee voorging in gebed. Daarna klonk het "Prelude in classic style" van G. Young en "Andante con moto"van A. Pomper. Dhr. J. Hammer, voorzitter van de orgelcommissie bedankte in zijn toespraak de vele bedrijven zoals TIMZO, Verhoek, JADI, Prestige en Breman Machinery voor het belangeloos ter beschikking stellen van materiaal, verwarmde opslagruimte of andere benodigde zaken. De Orgelbouw Advies Commissie van de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente (VOGG) was adviseur en orgelmaker Ide Boogaard uit Rijssen verzorgde als spil in alle werkzaamheden de demontage, de overplaatsing en de opbouw in de nieuwe kerk. Ook werd het orgel geheel opnieuw geintoneerd. Tevens werd het vele vrijwilligerswerk wat gedaan was gememoreerd. Aansluitend volgde het "Andante uit Concerto I" van G.F. Händel en de "fantasie met aansluitend samenzang van psalm 68 vs 10 en 16" van K.J. Mulder. De dominee sprak een korte meditatie uit over psalm 150 waarin het orgel zo duidelijk wordt omschreven en genoemd. Aansluitend volgde een "fantasie en samenzang van psalm 150 vs 2 en 3" van Harm Hoeve en de "Fuga in G-major( "Gigue" ) " van J.S. Bach. De dominee deed een dankgebed en aansluitend als afsluiting "fantasie en samenzang van psalm 108 vs 1 en 2" ook van Harm Hoeve.

Tijdens de bijeenkomst, heeft Harm Hoeve met de diverse orgelwerken en fantasiëen het orgel in verschillende stijlen en klankkleuren laten horen. Dat het orgel geschikt is voor de functie waarvoor het is aangeschaft, het begeleiden van de gemeentezang, is deze avond ook ten gehore gebracht.