Online Regelen (Coronavirus)

Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Adres: Bereklauw 1
Telefoon: 038-3030200

HHG-Genemuiden conformeert zich in de coronacrisis aan de landelijke voorschriften. Voor informatie over kerkelijke activiteiten zie de berichten op deze site en in het kerkblad

Cursus evangelisatie seizoen 2021/2022

Zou u volgend seizoen samen met mij de cursus evangelisatie vanuit de HHK willen volgen? Zelf zou ik hem graag doen vanuit onze HHK IJsselmuiden-Grafhorst, of daar in de buurt. Hiervoor hebben we minimaal 10 aanmeldingen nodig. Voor meer info zie: https://www.hersteldhervormdekerk.nl/evangelisatie/toerusting/cursus-evangelisatie

Wat wint u ermee?

U dòet wat met uw verantwoordelijkheid om het Evangelie te delen met de mensen in uw omgeving!

Ik hoop dat u zich aanmeld! (Dat kan gewoon via bovengenoemde site/link)

Mijn email adres voor eventuele vragen is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendelijke groet, Anneloes Stoel (vanuit HHK IJsselmuiden-Grafhorst)

Fietstocht door de prachtige omgeving van Oldebroek! 
Fietst u en fietsen jullie mee?! De Bonisa werkgroep organiseert een fietstocht door de prachtige, afwisselende omgeving van Oldebroek en 't Harde op zaterdag 3 juli D.V.!  
Er is zowel een route van ongeveer 20 als van 30 km. Onderweg krijgt u van ons koffie, thee of ander drinken en iets lekkers erbij. Daarnaast zijn er een aantal bezienswaardigheden te bezoeken. Kosten hiervan zijn voor eigen rekening.  

Starten is mogelijk tussen 9 en 12 uur, vanaf Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’ in Oldebroek. Kosten: €5 per persoon, maximaal €15 per gezin.  
Ruime parkeergelegenheid is beschikbaar bij Stouwdamsweg 4 in Oldebroek. Vanaf daar wordt u verder gewezen.  
Graag voor woensdag 30 juni aanmelden via jedevries2016@gmail.com of 06 27232536. 
Uiteraard worden de op dat moment geldende coronaregels in acht genomen. 
We hopen u te zien op zaterdag 3 juli! 
poster bonisa fietstocht

De opname van de gemeenteavond met Steven Middelkoop van 29 januari over praktische handvatten voor het omgaan met Nieuwe Media is te beluisteren via deze link: https://tinyurl.com/wdof8g2.
Of met onderstaande player.

De organist voor deze avond was Harm Hoeve uit Rouveen. In een volle kerk werd de avond geopend door de oud-predikant ds D. Heemskerk. Daarna werd gezongen psalm 25 vs 2 en 6. De schriftlezing was uit Psalm 150, waarna de dominee voorging in gebed. Daarna klonk het "Prelude in classic style" van G. Young en "Andante con moto"van A. Pomper. Dhr. J. Hammer, voorzitter van de orgelcommissie bedankte in zijn toespraak de vele bedrijven zoals TIMZO, Verhoek, JADI, Prestige en Breman Machinery voor het belangeloos ter beschikking stellen van materiaal, verwarmde opslagruimte of andere benodigde zaken. De Orgelbouw Advies Commissie van de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeente (VOGG) was adviseur en orgelmaker Ide Boogaard uit Rijssen verzorgde als spil in alle werkzaamheden de demontage, de overplaatsing en de opbouw in de nieuwe kerk. Ook werd het orgel geheel opnieuw geintoneerd. Tevens werd het vele vrijwilligerswerk wat gedaan was gememoreerd. Aansluitend volgde het "Andante uit Concerto I" van G.F. Händel en de "fantasie met aansluitend samenzang van psalm 68 vs 10 en 16" van K.J. Mulder. De dominee sprak een korte meditatie uit over psalm 150 waarin het orgel zo duidelijk wordt omschreven en genoemd. Aansluitend volgde een "fantasie en samenzang van psalm 150 vs 2 en 3" van Harm Hoeve en de "Fuga in G-major( "Gigue" ) " van J.S. Bach. De dominee deed een dankgebed en aansluitend als afsluiting "fantasie en samenzang van psalm 108 vs 1 en 2" ook van Harm Hoeve.

Tijdens de bijeenkomst, heeft Harm Hoeve met de diverse orgelwerken en fantasiëen het orgel in verschillende stijlen en klankkleuren laten horen. Dat het orgel geschikt is voor de functie waarvoor het is aangeschaft, het begeleiden van de gemeentezang, is deze avond ook ten gehore gebracht.