Online Regelen (Coronavirus)

Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Adres: Bereklauw 1
Telefoon: 038-3030200

HHG-Genemuiden conformeert zich in de coronacrisis aan de landelijke voorschriften. Voor informatie over kerkelijke activiteiten zie de berichten op deze site en in het kerkblad

Kerkvoogdij Hersteld Hervormde Gemeente Genemuiden

Secretariaat: Bereklauw 1 - 8281 MT Genemuiden - 038 30 30 202 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Genemuiden, 16 oktober 2020 Gemeente, 

In de brief van 9 oktober jl. hebben wij de nader genomen maatregelen bekend gemaakt. Maatregelen die genomen zijn naast alle eerdere maatregelen. Door de snel opvolgende gebeurtenissen in ons land m.b.t. corona heeft het breed moderamen van onze kerk op 16 oktober een nader advies uitgebracht. Dit advies kunt u lezen via deze link

Overwegingen 

Het crisisteam heeft diepgaand en zorgvuldig nagedacht over het gegeven advies en de grote verantwoordelijkheid in dezen onder ogen gezien Dat zou een worsteling genoemd kunnen worden. Immers, er ligt een verantwoordelijkheid ten aanzien van het geestelijk leven van onze gemeente én een verantwoordelijkheid ten aanzien van de lichamelijke gezondheid. Ook is er de verantwoordelijkheid die we als gemeente hebben ten opzichte van de landelijke kerk én ten opzichte van geheel van de samenleving. Bovenal is er de verantwoordelijkheid die wij hebben naar de Koning van de kerk. Wij vragen hierin nadrukkelijk ook uw gebed. 

Besluiten 

De kerkenraad en colleges van kerkvoogdij en notabelen hebben zich bezonnen op de vraag hoe om te gaan met trouwdiensten en rouwdiensten.

Ten aanzien van trouwdiensten wordt de regelgeving vanuit de burgerlijke overheid nauwgezet gevolgd en in principe onverkort toegepast. Neemt u notie van deze berichtgeving.

Ten aanzien van condoleances en rouwdiensten worden de adviezen van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (www.bgnu.nl) nauwgezet gevolgd en in principe onverkort toegepast. Neemt u notie van deze berichtgeving.